Ambulante zorg

Net wat minder begaafd

Sinds ik een jaar of 8 ben merkten mensen in mijn omgeving dat ik niet super slim ben. Ik ben super traag van begrip en echt alles moet mij meerdere keren uitgelegd worden. Dit zorgde dan ook altijd voor frustratie bij anderen. Mijzelf maakte het niet zoveel uit, zo ben ik nou eenmaal. Ik kan er niks aan doen dat ik niet alles meteen begrijp. Toen ik een jaar of 10 was hebben ze mij een IQ-test laten maken. Hier kwam uit dat ik inderdaad niet zo’n hoog iq had. Ik behoorde tot de zwakbegaafde. Voor mij was dit nog steeds geen probleem maar mijn ouders begonnen zich wel een beetje zorgen te maken. Ze waren al aan het nadenken of zij de zorg die ik nodig had op zich gingen nemen of dat ze ook gebruik gingen maken van ambulante zorg. Dit laatste is dan ook iets waar ze mee zijn begonnen. Op vrij vroege leeftijd kreeg ik ambulante zorg. Niet omdat ze mij niet wouden verzorgen, maar omdat ze allebei een super drukke baan hadden en weinig tijd hadden overdags.

Ambulante zorg

Ambulante zorg

Op het einde van de basisschool kreeg ik dus ambulante zorg. Ik ben samen met mijn ouders op gesprek geweest met meerdere verzorger. Uiteindelijk wist ik er dan toch 1 uit te kiezen waarbij ik een super goed gevoel had. Zij was degene die mij mocht helpen. In het begin was het wel erg wennen voor mij. Mijn moeder hielp me nu niet overal meer mee, maar nu deed deze vrouw dat. Ze was dan wel super lief, maar het is voor mij wel erg wennen om een nieuw iemand in mijn leven te hebben. Na verloop van tijd ging ik me steeds meer hechten aan haar. We kregen dan ook echt een band. Dit was super fijn voor mij en haar. Hierdoor hadden we altijd enorm veel lol.

 

Op mezelf wonen met ambulante zorg

Toen ik nog wat ouder werd en veel conflicten kreeg met mijn ouders besloot ik om op mezelf te gaan wonen. Het is natuurlijk vrij lastig om een woning te krijgen wanneer je een beetje beperkt bent. Uiteindelijk lukte mij dit, ik kon ergens wonen waar ik ook begeleiding kreeg. Super fijn dus! Nadat ik dit nieuws had heb ik een aantal weken later mijn spullen verhuisd en ben ik hier gaan wonen. Ik ben nog steeds super blij met die beslissing en geniet van op mezelf wonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *