Bedrijfspand laten bouwen

Bedrijfspand laten bouwen

Wat valt er te doen met zakelijk vastgoed?

De economie is in volle bloei, dat brengt meerdere dingen met zich mee. De omzet van je bedrijf wordt hoger, er is meer werk en jouw bedrijfspand wordt te klein. Om even in te haken op het laatste: een bedrijfspand, zoals een opslagruimte of kantoor wordt gezien als zakelijk vastgoed. Zakelijk vastgoed wordt gezien als vastgoed met een zakelijk bestemmingsplan. Wil jij jouw business een stap hogerop tillen door te investeren in een vernieuwd pand? Dan is het een wellicht een idee om te gaan kijken naar het bouwen van je eigen bedrijfspand. Maar wat moet je eigenlijk allemaal weten om een bedrijfspand te laten bouwen?

 

Wie heb je allemaal nodig om zakelijk vastgoed te realiseren?

Om jouw concept qua bedrijfspand te kunnen bouwen is er mankracht nodig. Denk aan aannemers zoals Heijmans. Naast de mensen die jouw bedrijfspand bouwen heb je in de meeste gevallen ook een geldschieter nodig. Zo is er de mogelijkheid om uw vastgoed op te delen in stukken zodat er meerdere ondernemingen gebruik kunnen maken van het bedrijfspand, hiermee druk je de kosten per onderneming maar is er wel de mogelijkheid om met z’n allen gebruik te maken van de faciliteiten die het pand heeft. Om jouw bedrijfspand of zakelijk vastgoed extra te kunnen financieren is er altijd de mogelijkheid om naar de bank toe te stappen. Zo zijn er speciale hypotheken gebaseerd op zakelijk vastgoed.

 

Hoe lang duurt de bouw van jouw bedrijfspand?

Het laten bouwen van een bedrijfspand kost tijd, veel tijd. Het is natuurlijk aannemelijk dat alles tot in de puntjes moet worden geregeld. Zo is het van belang dat het concept goed verzorgd is. Je wilt natuurlijk wel een investering maken met het zakelijk vastgoed wat jij in bezit hebt. Zo duurt het soms wel jaren voor het laten bouwen van jouw bedrijfspand. Ook hangt het er maar net vanaf hoeveel aannemers je inhuurt voor het bouwen van je bedrijfspand.

 

Wat levert het je op om te investeren in zakelijk vastgoed?

Op dit moment is het laten bouwen van een bedrijfspand erg gunstig aangezien de rente laag ligt en de economie bloeit. Zo is het bijna vanzelfsprekend dat jouw zakelijk vastgoed op den duur gaat stijgen. Echter, er zijn een paar ogen en haken aan het bouwen van een bedrijfspand verbonden. Zo zijn er op dit moment strengere milieuregels waar veel kosten aan zitten verbonden en is er sprake van globalisering in de maatschappij, dus is het wel verstandig om je op 1 plek te vestigen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *