Een IQ test kind Utrecht afnemen

IQ test kind Utrecht

IQ test kind

Onze zoon werd rond zijn tiende erg vervelend thuis, hij vertelde dan ook regelmatig dat die school niks aan vond en dat de stof veel te makkelijk was. We zijn toen een gesprek aangegaan met school en die vertelde ons dat hij zijn toetsen helemaal niet zo heel goed maakte. Toen we thuis kwamen hebben we dit teruggekoppeld aan onze zoon en hij vertelde ons dat dit kwam omdat de stof hem niet genoeg motiveerde en dat hij er niet zijn best voor deed. Wij vroegen hem toen of hij zichzelf zou willen bewijzen door een periode wel zijn best te doen. Op die manier konden we onze zoon namelijk echt helpen. Ongeveer een maand later moesten we weer op school komen. Dit keer vroeg school het gesprek aan, omdat bijna elke toets foutloos had gemaakt. Tijdens dit gesprek hebben we ook zijn kant van het verhaal uitgelegd en aan de hand van dit gesprek leek het de school handig om een IQ test kind Utrecht aan te vragen.

 

IQ test kind afnemen

In overleg met zijn school besloten we dus om een IQ test kind aan te vragen. Omdat een particuliere IQ test kind erg duur is, besloten we om dit via school te laten lopen. Zijn school begreep dit en stemde ermee in. Ongeveer een week later kregen we reactie van het bureau waar we zo’n IQ test konden afnemen. Ze vertelde ons dat het vrij druk was en dat hij pas over 2 maanden geholpen kon worden. We hebben dit geaccepteerd en hebben rustig afgewacht. Twee maanden later was het eindelijk zo ver, ons kind mocht een IQ test maken. We hebben onze zoon van te voren verteld dat het erg belangrijk was dat hij dit keer wel zijn best zou doen. Hij beloofde ons dan ook om zijn best te doen. Ongeveer een uur later was de IQ test kind klaar en kwam onze zoon naar buiten. Wij moesten naar binnen komen om de resultaten te bespreken. Onze zoon had namelijk een IQ van 143 en dit betekende dus dat hij zwaar hoogbegaafd was.

 

Hoogbegaafd kind

Toen we dit resultaat hadden gekregen hebben we het direct teruggekoppeld aan de school. Ze vertelde ons dat ze hard hun best zouden doen om passende stof voor onze zoon te vinden. Ook werd ons verteld dat we in de opvoeding ook rekening moesten houden met onze zoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *