Jongerencoach Amstelveen

Jongerencoach Amstelveen

 

Opzoek naar een jongerencoach in Amstelveen? Je zal er daar zeker eentje vinden! Maar waarmee kan een jongerencoach je helpen en waarom is het een goed idee?

 

Wat is een jongerencoach?

 

Als jongeren kom je voor heel wat moeilijkheden te staan. Ze zitten met duizenden vragen en hebben er soms geen idee van hoe zij hun leven het best kunt inrichten. Ze hebben soms geen zin voor niets en hangen hele dagen voor de televisie. Als ouder vind je dit erg verontrustend en vraag je je af wat je eraan kunt doen. Een jongerencoach is dan de oplossing, want zo’n coach activeert en stimuleert de jongere.

 

Voor wie?

 

Een jongerencoach biedt hulp aan voor uiteenlopende problemen. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van regelmaat in het leven, planning van schoolwerk, het maken van keuzes, het vinden van geschikt werk of sociale kwesties. Een jongerencoach helpt dus om het leven van de jongere weer op rails te krijgen en geeft de jongere dus een duwtje in de rug.

 

Wat doet een jongerencoach?

 

Hoe gaat een jongerencoach precies te werk? In de eerste instantie zal een jongerencoach een luisterend oor aan de jongere bieden. Hierdoor weet hij welke stappen hij kan ondernemen. De coach zal gesprekken met de jongere aangaan om diens gedachten op een rijtje te kunnen krijgen. Daarnaast zal de coach ervoor zorgen dat de jongere weer ritme en structuur in zijn leven krijgt. De jongere zal leren afspraken te maken en krijgt deadlines voorgeschoteld. Daarnaast wordt hij steeds gestimuleerd en dat is goed voor zijn eigenwaarde.

 

Zijn er problemen met het vinden van werk? Dan zal de coach samen met de jongere achterhalen waar de problemen vandaan komen. Daarna zullen ze samen verder op zoektocht gaan en ook opzoek gaan naar mogelijke oplossingen. In principe zal de jongere zelf het meeste moeten doen. De coach heeft een meer ondersteunende en motiverende rol. Het is namelijk niet de bedoeling dat de jongere zelf geen werk meer gaat hebben, maar wel dat hij zelf actief naar een oplossing zoekt en hierin begeleid wordt. Zijn er problemen op school? Dan zal de begeleider de jongere hierin ondersteunen door naar hem te luisteren en ook hier proberen om de oorzaak te achterhalen. Welk probleem de jongere ook heeft, de coach heeft dus altijd een motiverende en ondersteunende rol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *