Manuele therapie Rotterdam-Oost helpt u bij klachten

Manuele therapie Rotterdam-Oost

Mensen bewegen tegenwoordig erg weinig, dit geldt niet voor iedereen maar wel voor een grote groep. Het is dan belangrijk dat je toch in beweging komt. Als je dit niet doet kunnen er klachten ontstaan, het krijgen van klachten is niet fijn. Je kunt beter voorkomen dan genezen. Het genezen van klachten kan bijvoorbeeld gedaan worden door manuele therapie. Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie, eigenlijk is het een specialisatie. Een manueel therapeut kijkt naar het houdings en bewegingsapparaat en heeft indien nodig manuele technieken in zijn petto. Manuele therapie is over het algemeen iets duurder dan standaard fysiotherapie. Dit kost meestal rond de 10 euro meer per consult. Maar hoe krijg je nou eigenlijk klachten en hoe kun je klachten voorkomen? In dit artikel wordt daar meer over verteld zodat jij klachtenvrij kunt blijven. Heb je al klachten dan kun je via dit artikel ideeën op doen om je klachten te verhelpen.

Inactiviteit

Veel klachten zoals rugklachten komen door een te lage belastbaarheid. Een te lage belastbaarheid komt vaak door inactiviteit. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, mensen vergeten vaak wat wij van oorsprong zijn geweest. Wij moesten op een andere manier voor onszelf zorgen dan nu. Voor voedsel moest er gejaagd worden, soms waren mensen wel dagen aan het jagen. Ze achtervolgde dan een kudde. Ons lichaam kan dus veel hebben, het probleem is dat we tegenwoordig eigenlijk te weinig doen. het is logisch dat we ons lekker voelen door te sporten, veel processen worden opgang gebracht in ons lichaam. Er is veel inactiviteit door kantoorbanen, mensen zitten de hele dag en gebruiken hun spieren nog amper. Als je klachten hebt kan Fysiotherapie van Benten met manuele therapie in Rotterdam-Oost hierbij helpen door je inzicht te geven in je klachten en vervolgens te zorgen dat je wel weer gaat bewegen. Het is daarbij belangrijk vertrouwen te krijgen in je lijf.

Overbelasting

Je kunt ook klachten krijgen door het omgekeerde. Net zoals wij vroeger wel bewogen hadden we ook voldoende rust en was er geen sprake van stress, althans minder stress. Mensen gingen met de natuur mee, tegenwoordig doen we het tegenovergestelde. We slapen op andere tijden waardoor ons bioritme naar z’n grootje is, we gaan ineens intensief sporten na een inactieve periode of stellen extreme doelen om een perfect lichaam te krijgen. Bij overbelasting kan manuele therapie ook helpen. Manuele therapie is dus heel breed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *