Trek gekregen?, ga dan eens lunchen in Utrecht

03Lunchen in Utrecht staat tegenwoordig uiteraard voor gezond lunchen in Utrecht, want Nederland eet meer en meer gezond en vooral biologisch. Ga je uit lunchen in Utrecht met je collega’s? Ook dan kun je wel degelijk een gezonde lunch bestellen en gezond eten. De tijd dat het broodje kroket tijdens de lunch op tafel kwam in combinatie met de uitsmijter, lijkt verleden tijd.

Lunchen Utrecht

Zo ben je ’s middags weer productief op de werkvloer

De gezonde lunch geeft je energie om ’s middags weer productief te zijn op de werkvloer. Tijdens de lunch neem je al voldoende groente tot je. Zo zit je ook eerder aan de 250 gram groente die tegenwoordig per dag aanbevolen wordt. Lunchen in Utrecht kan vaak twee dingen betekenen: of je luncht in Utrecht in de kantine van je werk, of je gaat uit lunchen met je collega’s. Want lunchen in Utrecht kun je zo goed als op elke straathoek. Eet je gewoon in de bedrijfskantine en neem je je lunch van huis mee? Zorg dan in elk geval dat je altijd volkorenbrood neemt en zorg voor voldoende koolhydraten, eiwit, vezels, B-vitamines en mineralen in de vorm van bijvoorbeeld ijzer.

Neem komkommer, radijs of tomaat mee van huis naar je werk

Uiteraard neem je standaard fruit of groente mee naar je werk in de vorm van een komkommer, radijs of tomaat. Je maakt de lunch daar ook nog eens een stuk smakelijker mee. Drink bij je lunch bij voorkeur halfvolle melk of karnemelk, of kies eventueel voor een schaaltje halfvolle yoghurt. Denk tenslotte ook eens aan een huisgemaakte salade.

Vraag de dressing er apart bij

Ga je uit lunchen in Utrecht, ook dan kun je prima gezond lunchen. Het is ook een kwestie van zelf goed opletten. Vraag bijvoorbeeld bij de salade de dressing er apart bij. Zo bepaal je immers zelf hoeveel dressing je op de salade doet. Ook in de lunchroom waar je met je collega’s gaat lunchen in Utrecht kies je voor volkorenbrood en neem bij voorkeur beleg als bijvoorbeeld magere kaas in de vorm van mozzarella. Pas op met soep, want de veelal geserveerde kant-en-klare-soep die naar je staat te lonken, zit vaak vol zout en is dus ook allesbehalve gezond. Iets warms bij de lunch? Kies dan altijd voor iets waar veel groente bij geserveerd wordt. En zo kun je onder alle omstandigheden genieten van een gezonde lunch, waar je die ook gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *