Waar is onderwijs ondersteuning voor?

Jongeren die op school een leerprobleem, gedragsprobleem of ziekte hebben onderwijsondersteuning nodig. De onderwijsondersteuning zorgt ervoor dat de jongeren met problemen toch naar school kunnen en andere klasgenoten daar niet bij lastigvallen. Iemand die onderwijsondersteuning nodig heeft, wordt vaak begeleid door een jongerencoach. De jongerencoach heeft goed contact met het kind en geeft hem/haar alle aandacht en hulp die er nodig is. De jongerencoach geeft maar aan een kind onderwijsondersteuning, zodat alle focust bij het kind blijft. De onderwijsondersteuning is er om een kind met problemen te helpen naar een goede toekomst.

Hoe werkt de onderwijsondersteuning?

Leraren op basisscholen en middelbare scholen merken wanneer een kind een leerprobleem of gedragsprobleem heeft. Vaak geven ouders ook al aan dat hun kind ergens moeite mee heeft of een ziekte heeft. De scholen bieden de onderwijsondersteuning aan, omdat de leraren dat werk er niet bij kunnen hebben. De leraren zullen eerst een gesprek met de ouders over het kind en de onderwijsondersteuning hebben. Als daar uit komt dat het kind de onderwijsondersteuning nodig heeft, zullen de ouders in contact komen met de jongerencoach. Voordat de jongerencoach met het kind aan de slag kan gaan, moet de jongerencoach eerst het kind goed leren kennen. Daarnaast wil de jongerencoach goed de thuissituatie willen weten, want vaak gaat het al mis bij de opvoeding. De jongerencoach wil ook een prettige samenwerking met de ouders. Tijdens de onderwijsondersteuning helpt de jongerencoach het kind met vele zaken. Als een kind met leerproblemen moet leren voor een toets, zal de jongerencoach het kind helpen met huiswerk maken en leren. Als een kind met gedragsproblemen zich heeft misdragen in de klas, zal de jongerencoach dat bespreken met het kind. De jongerencoach wil ervoor zorgen dat het kind zich beter leert te gedragen en de gedragsproblemen verleerd.

Onderwijs ondersteuning voor 18+

Helaas heeft de onderwijsondersteuning een maximale leeftijd. De jongerencoach is alleen werkzaam op basisscholen en middelbare scholen. De eerste reden hiervoor is het tekort aan jongerencoaches. De tweede reden is dat de onderwijsondersteuning er juist vroeg bij wil zijn, als het mens nog in de kinderfase zit. Het is zo dat je de problemen met een kind er beter snel kan uithalen, zodat de problemen zich niet zullen verergeren en het voor de jongerencoach een nog grotere opgave zal zijn om de persoon te helpen. Mocht je ouder zijn dan 18 jaar en heb je onderwijsondersteuning nodig, dan kan je het beste naar je huisarts gaan.

Onderwijsondersteuning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *